Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny jajeczne to idealne śniadanie dla osób, które cenią sobie wygodę jak i oszczędność czasu. Świetnie sprawdzą się jako doskonały zamiennik tradycyjnej jajecznicy lub omletu
miska, nóż kuchenny, trzepaczka, deska do krojenia, łyżka stołowa, foremki silikonowe
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 85
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5246
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 85
Składniki
Jaja rozstrzepać ze śmietaną na gładką masę. Paprykę, szynkę i ser żółty pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. Drobno posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie połączyć z masą jajeczną. Doprawić solą i pieprzem. Powstałą masę wlać do silikonowych foremek na muffinki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Muffiny jajeczne piec około 15 minut do uzyskania złotego koloru. Talerz udekorować mixem sałat i kawałkami pomidorków koktajlowych. Podawać na ciepło z kromką ulubionego pieczywa. Smacznego!