Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na syte śniadanie? Proszę bardzo.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Wbijamy 6 jajek do miski, dodajemy pieprz, sól, zioła prowansalskie i paprykę słodką. Wszystko mieszamy
wycinamy środki chleba
kroimy ser w paski (wystarczy 4-5 plasterków)
Na patelni rozgrzewamy oliwę, 'ramkę' chleba moczymy dokładnie w jajku kładziemy na patelnie gdy już olej nabierze temperatury.
Do środka naszych tostów wkładamy ser i posypujemy papryką słodką
dokładamy szynkę i przykrywamy na 2 min aby ser się ładnie rozpuścił. Smażymy na najmniejszym ogniu
Środek chleba maczamy w jajku i dopasowujemy je do tostów i przekręcamy na drugą stronę
Tosty proponuję podać z pokrojonymi pomidorkami Smacznego! :)