Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9088
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 209
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 478
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9088
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 209
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 478
Składniki
Wykonanie: Mąkę ubić z jajkami i mlekiem, wlać piwo, olej i dodać cukier, po czym odstawić na godzinę aby ciasto odpoczęło. Następnie z ciasta smażymy naleśniki, składamy w chusteczkę i trzymamy ich temperaturę. W między czasie topimy masło, wsypujemy startą skórkę z pomarańczy, cukier i likier. Ostudzonym sosem polewamy naleśniki. Naleśniki wspaniale nadają się do podania wieczorem, ponieważ podczas podania możemy ich zapalić. Wyglądają wspaniale.