Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe naleśniki to pomysł na pyszne śniadanie, lunch czy obiad. Zazwyczaj przygotowujemy je z mąki pszennej, równie smaczne będą, gdy przyrządzimy je z mąki kukurydzianej. Będą dobrą opcją dla osób, które nie tolerują glutenu. Do naleśników świetnie pasują świeże owoce: truskawki, maliny, borówki, czy jagody. Warto dodać do nich także produkt białkowy, np. jogurt, skyr, czy serek wiejski. Taki posiłek nie tylko jest pyszny, ale i nasyci cię na długo.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 246
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 246
Składniki
Do miski wsyp mąkę, wbij jajko, dodaj szczyptę soli, mleko i wodę gazowaną, wszystko wymieszaj mikserem na gładką masę.
Patelnię dobrze rozgrzej, wlej odrobinę oleju, rozprowadź go na przykład za pomocą silikonowego pędzelka. Usmaż naleśniki.
Podawaj na przykład z jogurtem i świeżymi owocami.