Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna czekolada na kanapki. Polecam
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 159
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 20
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 159
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 20
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Orzechy zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aby zmiękły. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na drobno. Szykujemy miskę do kąpieli wodnej. Rozpuszczamy w niej połamaną czekoladę. Następnie dodajemy mleko, cukier puder i masło. Gotujemy, aż wszystko ładnie się rozpuści i razem połączy. Dodajemy orzechy. Dalej trochę gotujemy aż zacznie gęstnieć. Konsystencja nie będzie do końca "stała", można spokojnie przelać to do słoiczków. Po ostygnięciu stwardnieje, tak, że łatwo będzie ją rozsmarować.
Dodatkowo - po przestudzeniu nutelli, ale gdy jeszcze nie zgęstnieje można dodać pokruszone herbatniki.