Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycaca propozycja na sniadanie :)
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 436
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 436
Składniki
Wieczorem platki wsypac do kubka, zalac 150 ml wrzacej wody i odstawic do napecznienia, pod przykryciem, do rana.
Rano platki przelozyc do miski, wbic dwa jajka i blenderem zmiksowac wszystko na gladka mase. Dodac make, proszek do pieczenia, kakao, cukier i sol, dokladnie wymieszac lyzka. Rozgrzac patelnie teflonowa (u mnie srednicy 20 cm), wylac cala mase i smazyc na wolnym ogniu az do zrumienienia dolnej strony nalesnika. Obrocic go delikatnie i dosmazyc druga strone.
Podawac z serkiem, dzemem lub miodem.