Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański omlet bez jajek i mleka. Prosty i szybki do zrobienia. Równie smaczny, jak jego tradycyjny odpowiednik. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 3 składników.
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 35
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Składniki
Banany obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy na papkę. Do zmiksowanych bananów dodajemy mąkę oraz wodę lub mleko roślinne (ja najczęściej używam mleka owsianego). Składniki mieszamy ze sobą.
Omlety smażymy na patelni z teflonową powłoką. Można dodać 2-3 krople oleju.
Usmażone wegańskie omlety serwujemy z ulubionymi owcami. Smacznego!