Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śniadanko lub podwieczorek dla dzieciaków i nie tylko?
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1811
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1811
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Oddzielić żółtka od białek.Żółtka dokładnie rozmieszać z mąką i mlekiem i cukrem.Białka ubić na sztywną pianę połączyć delikatnie z masą z żółtek i smażyć na wolnym ogniu z obydwu stron tak okolo 20minut(na malutkim ogniu żeby się nie przypalił).Podawać z cukrem pudrem lub dżemem(dzieci tak lubią najbardziej)
Można też zmiksować pół szkl. truskawek z 3 łyżeczkami cukru i polac nimi omlet i na to położyc znowu pół szkl. truskawek pokrojone na małe kawałki i udekorować bitą śmietaną zrobioną wg.przepisu na opakowaniu i posypać starta czekoladą