Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cesarski omlet, zwany też wiedeńskim. Delikatny i puszysty, porwany na kawałki i podpieczony na chrupiąco na masełku. idealne śniadanie
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 35
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 941
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 92
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 35
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 941
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 92
Składniki
Do miski przełożyć mąkę, cukier i mleko. Oddzielić żółtka od białek - żółtka przełożyć do mleka i mąki, białka zostawić w misce ( szklanej lub metalowej) i ubić mikserem na pianę. Zmiksować mąkę z mlekiem i jajkami i następnie za pomocą łyżki delikatnie wmieszać pianę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę masła, przełożyć ciasto i podpiec na rumiano - następnie przewrócić na drugą stronę. Jeżeli się porwie to nie szkodzi. Jak omlet się podpiecze z drugiej strony, to za pomocą drewnianej łyżki porwać delikatnie na kawałki, dodać resztę masła i obsmażyć kawałki ze wszystkich stron. Podawać posypane cukrem pudrem, z dżemem.