Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie. Akurat trwa sezon na szparagi, więc trzeba korzystać. Podaję składniki na małą patelnię, 14 cm.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 73
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 214
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 73
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 79
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 214
Składniki
Szparagi ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Następnie pokroić na małe kawałki. Pierś pokroić w małą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. Zostawić na około 30 minut. Następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać widelcem. Na małej patelni, roztopić trochę masła. Wlać jajka. Smażyć na małym ogniu, przez kilka minut. Kiedy dół i boki się zetną, poukładać na wierzchu usmażoną pierś i pokrojone szparagi.
Smażyć jeszcze chwilę, aż omlet się zetnie.