Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty omlet to idealny pomysł na pożywne śniadanie. Możesz dodać do niego ulubione składniki, my zdecydowaliśmy się na szpinak, szynkę wieprzową i odrobinę sera żółtego. Omlet z dwóch jajka wraz z dodatkami przygotujesz w niecałe 10 minut.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Szynkę pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Jaka w bij do miski i rozkłóć za pomocą widelca.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Następnie dodaj szpinak (jeśli używasz świeżego, porwij go na mniejsze części) i smaż przez chwilkę. W kolejnym kroku wrzuć szynkę, a po chwili wylej jajka i posyp serem.
Omlet smaż pod przykryciem przez 3-4 minuty, po czym przerzuć na drugą stronę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Usmażony omlet złóż na pół i przełóż na talerz.