Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana owsianka to świetny pomysł na smaczny i pożywny posiłek. Z powodzeniem można spakować ją do pudełka i zjeść w pracy. Dodając lubiane przez dzieci owoce, orzechy albo odrobinę czekolady możemy zapewnić im smaczne i bogate w składniki odżywcze drugie śniadanie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Mleko mocno podgrzewamy, wsypujemy do niego płatki owsiane i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy w kostkę obrane jabłka i banany oraz suszone śliwki. Część owoców możemy odłożyć do dekoracji. Dodajemy do płatków pokrojone owoce, maliny, sól, cynamon, a na koniec rozbełtane jajka. Przekładamy owsiankę do posmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C.
Tak przygotowana owsianka najlepiej smakuje na ciepło. Można ją odgrzać w mikrofalówce, piekarniku albo nad parą.