Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta w przygotowaniu owsianka. Idealna na śniadanie:)
Mały rondelek
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Płatki owsiane w małym rondelku zalewam wodą, dodaję szczyptę soli i dokładnie mieszam. Gotuję około 7 minut na małym ogniu raz na jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodaję mleko i gotuję kolejne 5 minut na małym ogniu raz na jakiś czas mieszając. Następnie wyłączam owsiankę z gazu, odstawiam na około 1 minutę, żeby płatki zmiękły, przekładam do miseczki, dodaję pokrojonego w plastry banana oraz syrop klonowy i dokładnie mieszam. Owsianka jest gotowa. Smacznego!