Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki na bazie owsianki ze szpinakiem, morelami i serkiem waniliowym
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 364
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Szpinak rozmrażam na patelni, doprawiam kremówką i solą. Płatki, otręby, siemię, len, mąkę i sól mieszam z ciepłą wodą. Dodaję jajo i miód. Mieszam. W razie potrzeby rozrzedzam wodą /lub mlekiem/. Kiesy nadmiar wody odparuje ze szpinaku mieszam go z masą. Odstawiam na chwilę. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła. Smażę placki z obu stron /2-3 minuty - zależy jakie są grube. Chodzi o to, żeby jajo złapało masę i żeby powstał zwarty placek/. Pistacje, dynię i słonecznik praże na suchej patelni. Morele kroję /następnym razem skarmelizuję je na maśle i miodzie/. Placki przekładam na talerz. Nakładam serek waniliowego i morele. Posypuję uprażonymi ziarnami i orzechami. Dodaję trochę balsamico.