Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pączki robiła nam moja babcia na wigilię, mój wkład polega na dodaniu serka mascarpone. Pyszne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem. Do serka dodajemy rozkłócone jajko z odrobiną cukru , mąkę z proszkiem , sok z cytryny i cukier waniliowy. Za pomocą dwóch łyżek nakładamy masę na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy. Każdy pączek kroimy na pół i nakładamy dżem pomarańczowy ( dżem koniecznie ze skórką).