Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie je często robiły.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1988
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i szczyptą soli, dodać do mąki, wbić jajka, wlać mleko i dokładnie wyrobić. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na około 20 części, na każdą położyć łyżeczkę konfitury i zlepić nadając kształt kuli. Ponownie odłożyć na 15 minut do wyrośnięcia. Podrośnięte pampuchy włożyć do wrzątku i gotować 20 minut, aż zaczną puchnąć. Podawać gorące polane konfiturą z jagód.