Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykańskie naleśniki w zdrowej wersji.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę, jogurt, oliwę, jajko, proszek do pieczenia i sodę należy wymieszać na gładką masę. Patelnie trzeba solidnie rozgrzać. Dodać odrobinę masła. Pancakes powinny mieć grubość około 1cm. Podczas smażenia nieco urosną. Smażyć około 2 minuty z każdej strony.
Miód utrzeć z żółtkiem a następnie dodać mascarpone i dalej ucierać do powstania gładkiej jednolitej masy. Banana pokroić w cienkie plastry.
Pancakes przekładać serkiem a na wierzchu ułożyć plasterki bananów. Można je polać syropem klonowym. Zachęcam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować panckes. Smacznego!