Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pyszne śniadanie
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 96
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, wyjmujemy gniazda nasienne i solimy i pieprzymy. Paprykę układamy na papierze do pieczenia i podpiekamy w piekarniku nagranym do 180 stopni 15-20 minut.
PO tym czasie paprykę wyjmujemy z piekarnika, do każdej połówki wbijamy ostrożnie jajko, posypujemy pokrojoną w kosteczke szynką i startym żółtym serem. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem. Solimy i pieprzymy. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy koło 30 minut aż białko się zetnie. Życzę smacznego !