Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast parówek można użyć różne cienkie kiełbaski.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Pokruszone drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Dodać cukier i 2 łyżki mąki. Dobrze wymieszać i odstawić na 20 min.
Do reszty mąki dodać sól i jajka. Wlać rozczyn drożdżowy. Dobrze wyrobić ciasto.
Ciasto rozwałkować na cienki placek. Pociąć paski o szerokości ok.2cm. Zawijać parówki dookoła. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lekko wysmarowanym olejem. Ciasto posmarować białkiem i obsypać sezamem, albo makiem. Piec ok.20 min w temp.180 st.