Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Składniki
Słoiki 20 Przygot. 160 min Cena 2,15 zł Kalorie 66 kcal
Upiecz paprykę i bakłażany. Obierz ze skórki, oczyść, potem zmiksuj razem z czosnkiem. Na oleju zeszklij cebulę. Dodaj paprykę (najlepiej wędzoną), koncentrat oraz pokrojoną papryczkę chili. Chwilę smaż razem.
Wymieszaj cebulę ze zmiksowaną papryką i bakłażanami. Przypraw solą, pieprzem, czubricą, cukrem. Wlej ocet. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przełóż do małych słoiczków. Pasteryzuj 15 minut.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Bella Relaks