Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pasta na kanapkę
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Z jajek wyjąć żółtka i przełożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać majonez, jogurt, cytryne, musztarde, sól i pieprz - dobrze całość wymieszać na jednolitą masę. Białka drobno posiekać, korniszonki pokroić w drobną kostkę - przełożyć do masy.
Boczek usmażyć na suchej patelni na chrupko, odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku, następnie drobno pokruszyć, dodać do reszty składników. Całość dobrze wymieszać, opcjonalnie można dodać szczypiorek. Przechowywać w lodówce do tygodnia.