Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta rybna z konserwy szprot w oleju podwędzanym
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 126
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 345
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22639
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 126
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 345
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
do miski przełożyć całą zawartość jednej puszki (wraz z olejem) i tylko szproty z puszki drugiej, dodać paprykę słodką i ostrą, wygnieść widelcem
do miski dodać ser (ja kupuję Twarożek Babuni z Michowa), wygnieść całość widelcem i wymieszać
dodać drobno pokrojone w kostkę ogórki kiszone i cebulę, posypać świeżo mielonym pieprzem (uwaga! niezbyt dużo ponieważ w paście jest już ostra papryka, ale pasta musi być pikantna), wymieszać i wstawić do lodówki na 1-2 godziny
podawać z pieczywem posmarowanym masłem