Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta sojowa PRZYGOTOWANIE"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 257
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 257
Składniki
Soję opłucz, włóż do garnka, zalej zimną wodą i odstaw na noc do namoczenia. Namoczoną soję odcedź, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości.
Następnie odcedź, ostudź i zmiksuj blenderem. Dymki oczyść i wraz z suszonymi pomidorami drobno posiekaj.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Posiekane dołóż do zmiksowanej soi.
By miała łagodniejszy smak, do pasty dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem, chili, oliwą oraz sokiem z cytryny i dobrze wymieszaj. Wstaw do lodówki na pół godziny. Podawaj na białym chlebie lub pokrojonej bagietce.
Czas przygotowania: 90 min (bez namaczania) 180 kcal/1 kanapkaŹródło: Tele Tydzień