Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie poradzę nic, że uwielbiam wszelakiego rodzaju pasty. Do kanapek idealne. Teraz wersja rybna, z makrelką. Normalnie tutaj bym dodał, tak od siebie, MAJONEZ <3 ale chyba wystarczy, że ostatnio zamiast masła do smarowania, używam majonezu. Więc najpierw majo, później mega pasta <3 Zrobiłem tak, jak pamiętam u babci. Fakt, że nie mieliła, ale ja dla pewności to robię, bo nie lubię jak mi się gdzieś ości pałętają. Oliwę dodałem, żeby sucha nie była, choć makrela sama w sobie jest dość tłusta. Polecam Arek Gie
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 240
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 240
Składniki
Mięso z makreli skrupulatnie oddzielamy od ości. Mielimy razem z ugotowanymi na twardo, jajkami i natką pietruszki. Cebulę siekamy i zrumieniamy na rozgrzanym oleju. Studzimy i dodajemy do masy rybnej wraz z oliwą. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.