Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest smaczna a z twarogiem wędzonym jeszcze lepsza.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Gotujemy jajka na twardo. Makrele obieramy z ości, rozdrabniamy widelcem. Twarożek (użyłem wędzonego twarożku Pilos bo był pod ręką)rozcieramy widelcem, łączymy z makrelą i posiekanym szczypiorkiem dodajemy majonez (nie za dużo tylko żeby uzyskać lepszą smarowność) i pieprz na koniec jaka drobno posiekane ( ja starłem na drobnej tarce) wszystko dobrze mieszamy odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut by smaki się dobrze połączyły. Z świeżym chlebem żytnim i plasterkiem ogórka kiszonego smakuje najlepiej. Smacznego.