Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w innym wydaniu.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 32
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 47
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 32
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 30
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21477
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 47
Składniki
Wątróbkę trzeba przesmażyć na cebuli, a potem zmielić ze wszystkimi mięsami dwukrotnie. Mięsa doprawia się do smaku trochę bardziej intensywnie, dojdzie jeszcze jajo i kasza manna. Całość dokładnie się miesza. Jajek nie ubijam, pasztet nadmiernie się unosi a potem kruszy przy krojeniu. farszu wyszło na keksówkę, piekłam 1 h w 185 stopniach.
W kilku łyżkach dżemu namoczyłam zwykłą żelatynę, resztę dżemu podgrzewa się w rondelku- doprawiłam go jeszcze octem modeńskim. W gorącym dżemie łatwiej jest rozpuścić namoczoną żelatynę.
Mocno schłodzony pasztet polewa się tężejącą polewą.
Dobrze doprawione mięso drobiowe świetnie komponuje sie z kwaskową śliwkową glazurą.
Smacznego :)