Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto przygotować sobie pyszny i syty posiłek, który da nam energię na początek dnia. Dlatego specjalnie dla Was dzisiaj kolejna propozycja śniadaniowa: pełnoziarniste placuszki bananowe - idealne na śniadanie i deser! :) To co, spróbujecie? :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Masło roztapiamy i odstawiamy do przestygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy np. blenderem z bananami i miodem. Do powstałej masy na przemiennie dodajemy mleko i mąkę. Na koniec dodajemy masło i cynamon. Dokładnie mieszamy. Biała ubijamy z solą na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Placuszki wykładamy łyżką na gorący tłuszcz i smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami (sosem waniliowym, czekoladą, owocami, bakaliami.... ). Smacznego i duuużo energii na cały dzień! :)