Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne bułeczki-supełki...czegóż chcieć więcej na śniadanie? :)
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6433
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 134
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 220
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i zlać wodą, pozostawić na kilka minut. W misce wymieszać ze sobą wszystkie 3 mąki i sól. Do rozpuszczonych drożdży wsypać mąki i wymieszać. Następnie dodać oliwę i siemię lniane i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po upływie 75 min. ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Z każdej zrobić wałek i "zawiązać supełek". Przełożyć na blachę i pozostawić na kwadrans do napuszenia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować mlekiem. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!