Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony karczek ulubione mięso prawie każdego mężczyzny, przynajmniej tych których ja znam. Zresztą każdy kto je mięso nie oprze się soczystemu pieczonemu mięsku karkowemu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Cały kawał mięsa podsmażamy z każdej strony na bardzo rozgrzanym tłuszczu, przez dosłownie moment.
I z drugiej strony
Obsmażone mięso wykładamy na folię aluminiową, całość obsypujemy przyprawą do karczku, solą, pieprzem oraz obkładamy z obu stron liśćmi laurowymi i ziarnami ziela angielskiego.
Przyprawione mięso owijamy dokładnie folią aluminiową, wkładamy na foremkę i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temp. 200'C przez około 2 godziny.
Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego !!!