Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne. Dzisiaj przepis na smaczne placuszki z dyni, a że jesienne potrawy powinny być smaczne i mocno rozgrzewać, placuszki są pikantne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Dynię z cebulą ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystko wkładamy do dużej miski, dodając jajko, mąkę oraz przyprawy. Z masy formujemy placki dowolnej wielkości i smażymy na grubej suchej patelni po kilka minut z każdej strony. Placki podajemy z kleksem jogurtu i listkiem natki pietruszki.