Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i delikatne. Jeżeli jest patelnia nowa teflonowa , można pominąć smarowanie patelni tłuszczem. Napisałam że zrobiłam z chudym twarożkiem, taki akurat miałam. Można użyć półtłustego i tłustego .
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 138
Składniki
Żółtka ucieramy do białości z cukrami. Do masy dodajemy twaróg.Mieszamy na wolnych obrotach. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Ubitą pianę z białek łączymy z masą . Patelnię lekko smarowałam tłuszczem. Piekłam z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO :)