Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placuszki można podać na śniadanie, kolację i deser. Są bardzo pyszne i na pewno zasmakują każdemu niejadkowi. Smażymy je bez tłuszczu więc nie są takie kaloryczne.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Mąkę przesiać z kakao, sodą lub proszkiem, kwaśne mleko rozmącić starannie z jajkami, dodać mąkę, wybić łyżką na gładką pulchną masę. Ciasto powinno mieć gęstość dość gęstej śmietanki. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry , dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Grubą patelnię średnio rozgrzać, łyżką nakładać masę formując placki. Smażyć z obu stron do lekkiego przyrumienienia. Podawać posypane cukrem pudrem.