Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z jabłkiem na śniadanie. Są pyszne i zdrowe.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1811
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 710
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1811
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 710
Składniki
Do miski wbić jajko ,dodać sól, mleko , wszystko to roztrzepać trzepaczką. Następnie dodać mąkę kukurydzianą i cynamon wszystko to roztrzepać.
Jabłko obrać ,zetrzeć na dużych oczkach i dodać do miski z ciastem . Wszystko to zamieszać łyżką.
Na patelnię wlej troszkę oleju ,nadmiar wytrzyj ręcznikiem kuchennym. Łyżką kładź małe placuszki i piec z obu stron na rumiany kolor .
Pieczemy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Gotowe placki serwujemy gorące z ulubionym dżemem lub konfiturą.