Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z pieczarkami i filetem z kurczaka w garnku
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Surowe ziemniaki zmielić, dodać jajko, 2 łyżki. mąka czosnkowa, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy usmażyć naleśniki. Pieczarki i filety pokrój w plastry, zetrzyj marchewki w kostkę i zetrzyj na tarce. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażyć grzyby, dodać marchewkę, cebulę i smażyć do miękkości. Na koniec dodaj 2 łyżki. śmietana, sól, pieprz, czosnek do smaku. W garnku układamy gotowe naleśniki i pieczarki z grzybami. Przykryj pokrywkami i wstaw do piekarnika na 20 minut.