Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna propozycja na energetyczne i zdrowe śniadanie do którego przygotowania potrzeba tylko 4 składników i odrobiny czasu. Dzieci z pewnością zjedzą je z wielkim uśmiechem na twarzy. Placuszki również idealnie sprawdzą się jako mała przekąska do szkoły czy pracy, a nawet rodzinny piknik. Zapraszam serdecznie :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Płatki owsiane miksujemy w malakserze do uzyskania mąki. Banany obieramy ze skórki, delikatnie rozdrabniamy i przekładamy do wysokiego pojemnika, wbijamy jajka, dosypujemy zmiksowane płatki owsiane oraz mąkę, całość blendujemy. Gotowe ciasto smażymy na mocno rozgrzanej patelni teflonowej, kładąc po 1-2 łyżce ciasta i formułując małe placuszki, obracając co jakiś czas.
Gotowe placuszki podajemy z ulubionym dżemem.
Świetne smakują również same.