Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śniadanie dla mojej córki, miłośniczki świątecznych aromatów i wszelkich placuszków
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, sodę i przyprawę do piernika, dodać jajko oraz tyle maślanki, żeby powstało dość gęste ciasto, 2. jabłko umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko odcisnąć sok, dodać wraz z bakaliami do ciasta, odstawić na 20 min, jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolać jeszcze maślanki, 3. rozgrzać olej, smażyć placuszki na średnim ogniu, podawać z cukrem pudrem (można też posmarować nutellą lub dżemem), smacznego