Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pomidorki koktajlowe to super przekąska, ale też doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Zjedzone z kromką ulubionego pieczywa będą pełnowartościowym, pożywnym posiłkiem. Do faszerowania wybieramy nieco większe pomidorki koktajlowe na gałązce.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 89
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 21
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 89
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
Pomidorki myjemy i minimalnie ścinamy spód pomidorków, żeby ładnie stały nam na talerzu
Odcinamy górę pomidorków. Listków z łodyżką nie odrywamy ( czapeczki będą ładniej wyglądać )
Za pomocą malutkiej łyżeczki wydrążamy miękki środek z pomidorków
Ser rozcieramy z 2 łyżkami jogurtu, mieloną papryką, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w malutką kosteczkę szpiczastą paprykę. Mieszamy
Za pomocą malutkiej łyżeczki ser nakładamy do pomidorków. Obsypujemy pozostałą papryką i posiekanym szczypiorkiem. Na pomidorki nakładamy czapeczki
Podajemy solo lub z pieczywem