Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staram się by śniadanie było pożywne może nie zbyt wcześnie ale bardzo dobre. I właśnie dzisiaj taki przepis.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Na początku przygotowujemy jajka tak, by łyło około 2 jajka na osobę.
Następnie kroimy boczek wędzony. Ja lubię trochę większe kawałki, by było czuć smak boczku.
Na patelnię kładziemy masło oraz wlewamy olej. Podgrzewamy te dwa składniki i dodajemy na początek boczek. Smażymy boczek, aż się zarumieni.
Jak boczek jest zruminiony dodajemy jajka. Solimy, pieprzymy i mieszamy.
I tak oto mamy wykwintne śniadanko po francusku zwane "œufs brouillés" a po polsku jajecznica z boczkiem na maśle. Smacznego