Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 76
Składniki
Z chleba należy odkroić skórki. W silikonowych foremkach na dno poukładać kawałki kromek, lekko posmarowanych masłem. Między nie włożyć plasterki bananów. Przykryć chlebkiem i czynność powtórzyć. Jaja, żółtka, cukry i śmietanę wymieszać trzepaczką. Powstanie masa śmietanowa, którą wlewamy do foremek. Pieczemy w piekarniku 20 min. w 170* Po upieczeniu jeszcze ciepłe smarujemy dżemem. Bardzo dobre są też na zimno. Zrobiłam z podanych składników 8 sztuk