Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne i smaczne placuszki z dodatkiem mleka w proszku do sposób na szybkie i smaczne śniadanie czy podwieczorek.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Do miski miski dodaj jajka, mleko oraz cukier waniliowy, następnie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem w proszku, wszystko wymieszaj energicznie do połączenia składników, aby powstało jednolite ciasto bez grudek.
Placuszki smaż na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor z obu stron, wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu .
Placuszki serwuj z ulubionymi dodatkami np. posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą.