Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja mama nie lubi golonki, ale o dziwo tą zjadła :)
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Golonkę umyć i usunąć kość. Piwo zagrzać ale nie zagotować ze wszystkimi przyprawami, wystudzić. Golonkę przełożyć do piwa i odstawić na 3-4 dni. Następnie golonkę włożyć do szynkowaru. W garnku na dnie położyć ściereczkę, na której umieścić szynkowar, nalać wody i gotować 2,5 godziny w 80 stopniach. Szynkowar wystudzić, włożyć do lodówki najlepiej na noc, następnie gotową golonkę wyciągnąć z szynkowaru i można wcinać :) Smacznego