Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest prawie uniwersalne-można je podać na deser, obiad lub śniadanie! O każdej porze smakuje wyśmienicie, po prostu NIEBO W GĘBIE;)-zadowoli nawet niejadka.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12707
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12707
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Ubijamy mleko i jajko, następnie dodajemy mąkę (polecam ją przesiać z proszkiem), proszek, sól i olej. Odstawiamy na ok. 30 min, a potem smażymy naleśniki.
Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym (jeśli lubi się słodszą, to można dodać trochę cukru), aż powstanie taka płynna pianka. Odstawiamy do lodówki
Truskawki z cukrem miksujemy tak, aby pozostały niewielkie kawałki owoców
Na połowę naleśnika wykładamy truskawki (ilość dowolna!), składamy na trójkąt i polewamy śmietaną. I to tyle-PALCE LIZAĆ!!!