Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco na śniadanie, obiad albo podwieczorek. Możecie pokombinować z innymi owocami, ja zrobiłam z moimi ulubionymi jagodami. Prosty i szybki przepis na letnie dni gdy nie chce się gotować wykwintnych i czasochłonnych dań.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Miksujemy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, wodę, śmietanę 12 % i dodajemy wszystkie słodkie przyprawy.
Ubijamy śmietanę kremówkę i wstawiamy do lodówki.
Do ciasta dodajemy jagody i migdały, mieszamy łyżką. Dodajemy też olej jeśli nie chcemy go już używać bezpośrednio na patelni.
Dużą łyżką nabieramy ciasta i smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni. Po zdjęciu podajemy z bitą śmietaną, jagodami i migdałami.