Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki które robi się w mig, a są niewiarygodnie pyszne. Jak tylko je ujrzałam na stronie "Obżarciucha" od razu musiałam je wypróbować. Są delikatne, puszyste, same rozpływają się w ustach. Choć są z cukinii, to jest ona niewyczuwalna. Ja robiłam je na śmietanie, ale można też na jogurcie naturalnym.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Składniki
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Wrzucamy ją do miski i dodajemy do niej jajka, śmietanę i olej.
Miksujemy i dodajemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Dokładnie miksujemy.
Placuszki pieczemy na rozgrzanej patelni, na niezbyt dużym ogniu, bez tłuszczu.
Pieczemy z obydwu stron na złotobrązowy kolor.
Po upieczeniu podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego !!!
;-D
;-)))