Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki na śniadanie lub ciepłą kolację.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Jajka ubić na puszysto z cukrem kryształem oraz waniliowym, dodać ser i ucierać chwilę. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mąkę dodać do masy z jaj i sera, dodać mleko i wszystko chwilę ucierać. Pozostawić ciasto aby chwilę odpoczęło.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, nakładać łyżką racuszki, smażyć na rumiano z obu stron około 2 minut. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub sosem czekoladowym , jak kto lubi.