Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny "pączek" w mojej kolekcji. Tym razem w wersji azjatyckiej, bardzo prostej i nie wymagającej wielu przypraw i sosów. Obawiam się jednego...że szybko się "rozejdze"...zanim zrobiłem zdjęcie, to trochę "poszło". Bo to krzywo mi się ukroiło, to za grubo, to za cienko, to spróbować trzeba i takie tam różne :P Dla mnie petarda kulinarna Arek Gie
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Mięso myjemy, nakłuwamy, przekładamy do rękawa pieczeniowego (bo tak wygodniej marynować). Wlewamy sos i maggi. Dokładnie obtaczamy mięso i przekładamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wyjmujemy z rękawa, smarujemy po wierzchu wasabi i zawijamy w roladę, związując ją nicią wędliniarską, dość ciasno. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem 60 minut w temperaturze 180°C, a następnie 20 minut bez przykrycia, w tej samej temperaturze. Studzimy.