Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na pyszne rożki drożdżowe, mogą zastąpić Wam drugie śniadanie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
1. Wszystkie składniki na rozczyn rozrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
2. Mąkę wsypujemy do miski. 3. Gdy rozczyn już się podniósł, wlewamy do mąki.
4. Dodajemy olej, sól, mleko i wyrabiamy. 5. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia.
6. W tym czasie robimy farsz: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8. Następnie pokrojone papryki. 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
10. Ogórka kroimy kostkę i łączymy z grzybami, chwilę prużymy.
11. Ciasto wałkujemy i dowolnie kroimy, w zależności jaki kształt chcemy uzyskać.
12. Smarujemy ketchupem.
13. Nakładamy farsz.
14. Posypujemy serem startym na dużych oczkach.
15. Składamy zlepiając brzegi ciasta.
16. Pieczemy 30 minut w 180 °C 17. Danie gotowe. 18. Smacznego.