Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skopupek i pokroić w grubą kostkę. Ogórki umyć, obrać i też pokroić w grubą kostkę. Czystą dymkę dość grubo pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dwie łyżki odłożyć do posypania po wierzchu. Produkty włożyć do salaterki i dodać po łyżce jogurtu i majonezu. Dodać świeżo mielony pieprz i sól do smaku. Wymieszać i gotowe. Można zrobić wiosenną dekorację. Z cebul wyjąć środki, dusze. Ponacinać, żeby wyglądały jak kwiatki. W szczypiorek powsuwać patyczki do szaszłyków, żeby wyglądały jak łodyżki. Na ostry koniec patyczka nabijać cebulki - kwiatki. Sałatkę wyłożyć na talerz i powciskać ,, kwiatki,, i łodyżki - szczypiorek. Posypać resztą szczypioru i sera. Smacznego.