Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijskie danie, przepis z programu Jamie gotuje po włosku.
patelnia z pokrywką
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Rybki się filetuje, zrobiłam to jak jeszcze nie do końca się rozmroziły- wtedy jest łatwiej. Odcina się łebek, brzuszek prawie sam wychodzi i wyjmuje się kręgosłup.
Rybki polewa się oliwą, lekko soli, posypuje chili. Układa się na chlebie i posypuje serem i kaparami. Potem lekko podsmaża się na patelni, aby spód był kruchy. W oryginale patelnia powinna trafić później do pieca ale wolałam patelnię przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień. Wtedy tworzy się rodzaj mini piekarnika na patelni. Rybki i ser będą dobre po 10 minutach. Smaczne na zimno i ciepło a na pewno świetnie się prezentuje.
Smacznego :)