Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znów śledzie, ale tym razem inaczej, bo śledzie z papryką i ogórkiem w oleju. Bardzo fajny sposób na przygotowanie tradycyjnego śledzika w oleju na wigilijny stół. Trochę ubarwiłem go dodając ogórki kiszone i paprykę, ale dalej to pyszne tradycyjne danie. Możecie też użyć papryki konserwowej, wtedy nie trzeba będzie jej parzyć i możecie nie dodawać octu.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 194
Składniki
Śledzie moczymy zmieniając wodę przez przynajmniej godzinę. Możemy użyć już przygotowanych płatów w oleju ale chyba lepiej zrobić swoje przynajmniej wiecie jaki olej tam dodacie.
Oczyszczoną paprykę i cebulę parzymy w miseczce, wrzątkiem przez kilka minut by trochę zmiękły.
Kroimy wszystkie składniki: śledzie na paski, paprykę, ogórki i cebulę w kostkę, a ziarna pieprzu i ziela angielskiego rozbijamy lub rozgniatamy nożem.
Dodajemy ocet, olej i dokładnie mieszamy.
Przekładamy na 1 dobę do zamkniętego słoika lub opakowania i wstawiamy do lodówki.
Następnie wyjmujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.